zaterdag 7 september 2013

Saeftinghefeesten, 16/17 augustus, 2013


(verslag WVS A-Com)

Na navraag eerder dit jaar bij al onze leden, werd er besloten om onze feesten terug kleinschaliger in te richten. Het gewenste doel is om de leden met hun familie en kennissen, en de lokale gemeenschap met elkaar gezellig te laten feesten, in plaats van te werken voor anderen.
Saeftinghefeesten 2013

Dank zij de enthousiaste inzet van de Clubhuis uitbaters zijn de bovenstaande doelstellingen voor 100% geslaagd zijn. Wij zagen vele "big smiles", oude en nieuwe gezichten, en.... de weergoden zaten ons mee.

Hieronder enkele plaatjes van dit geslaagd weekend. Het verslag van de vliegende mijl vindt U in een separaat bericht.

Het decor mag er wezen
snel de wedstrijdboeien voor de vliegende mijl plaatsen
zijn wij niet feestelijk?

mosselen, nieuw recept, smaken ook

de ene clubhuisuitbater drinkt water.....

.....de andere niet.

en de dames zagen dat het goed is.

rustig plekje voor rustige mensen...

mosselen met....

....friet

opa....kom je mee naar het feest?

de sky is the limit....

Waar is onze matroos?

Hier is ze!

Ambras

I love my new ma!

Wij zitten hier goed!

Wij ook!

Onafscheidelijke vrienden

Gezellig...zoals vroeger....

Doctor, nu moet je is naar mij luisteren

Doctor, waar blijf je?

Schipper met kersverse studente....

Klaar voor het schippersbal.

capitanos, poco loco....

Er zijn schippers en er zijn echte kapiteinen!

Johnny en Marc kiezen de mooiste kapitein/schipper.

Adri gaat met de prijs lopen

Danny & Daisy sponseren het schippersbal en de prijzen!

dansen, net als vroeger!

gevolgd door een stevige band, steengoede muzikanten

Zondagochtend, havenkoor met enkele oude WVS bestuursleden, wie kent ze nog?

Zondag...druk...goed weer...wij genieten!

de grabbelton, altijd prijs!

initiatie optimisten zeilen

met dank aan de leden van de braakman

Harry wil ook wel is op de foto.... 

Heineken veiling... de kleintjes kapen alle prijzen weg



Adri Verras met zijn Teunis verzorgt alweer talloze rondvaarten



Zeilwedstrijd 2013: Paal-Terneuzen-Paal

Zeilwedstrijd: PAAL - TERNEUZEN - PAAL zaterdag 15 juni 2013 Urbain Bax(verslag), Philippe Verhoeven(foto’s)

  Goed zeilweer, althans voor zeilmakers en scheepsherstellers. De voorspelde 3 à 4 werden er 5 à 6, met nog hardere rukwinden. De vissers die een uur eerder vertrokken waren, verwittigden onderweg de
zeilers al voor “gaten” van anderhalve meter voor Hansweert. En ze kregen gelijk. Onze begeleidende motorboten, Saeftinghe en Blue Finn, lieten zich hier niet door afschrikken. Bij de start was dat nog niet te merken. De Bona was een half uur tevoren al aan het opwarmen, maar slaagde er toch in te vroeg over de startlijn te surfen. De meeste deelnemers hadden gereefde zeilen en terecht. De wind wakkerde snel aan, er kwam striemende regen, de harde wind tegen afgaand water veroorzaakten een nijdige golfslag à la IJsselmeer. De Questron schoot als een pijl uit
een boog weg, zelfs zonder voorzeil op. Voor de enige platbodem in het deelnemersveld, de Weer en Wind, was het weer te zwaar en zij maakten rechtsomkeer met een gescheurd zeil. De Flits nam met technische problemen het zekere voor het onzekere en draaiden Hansweert binnen.


Later zou blijken dat hij zijn klapkiel kwijt was. De rest ploegde zich, hotsend en botsend, ook het begeleidingsschip trouwens, door de “gaten”. Gelukkig was er niet uitgebreid ontbeten. Zeeziek worden op de Schelde staat klungelig op een zeilerscurriculum. De Questron bleef voorop maar deed er toch bijna 3 uren over. De vijfde, de Apache, deed er anderhalf uur meer over maar die had dan ook een gescheurd voorzeil.

Adrie slaagde er niet in de Saeftinghe vast te ankeren en stuurde dan maar de kant op: zo, nu zal ie wel blijvenliggen. Het leidde er wellicht toe dat de laatste twee dachten te moeten aankomen tussen de Saeftinghe en de groene boei, ondanks de andere aanwijzing in het meegegeven instructieblad. De Wiebel maakte zijn fout nog goed. De Manu Forte niet.


Een rustige middag was het niet voor Terneuzen: ook anderen hadden ankerproblemen en moesten hun boterhammetjes al motorend opeten. De namiddagrace, terug naar Paal, verliep met water en wind mee, een heel stuk vlotter, al bleef de wind keihard blazen. De kleintjeshadden het een beetje moeilijk om gestart te geraken. Eentje voer bijna in de kont van de Saeftinghe. Adrie gaf nog tijdig een dot gas. De Questron miste de eerste verplichte boei, maar maakte zijn fout snel goed om er dan plat voor het laken vandoor te stuiven en uit het zicht van de anderen te verdwijnen. Het ging snel, bijna 40 minuten sneller dan ’s morgens. Zo snel dat Adrie extra gas moest geven en een beetje weg afsnijden om tijdig de aankomstlijn te kunnen vormen bij Paal.

Line honours voor de Questron. Bona en Manu Forte gaven elkaar geen duimbreed toe: slechts 17seconden verschil bij aankomst. De Wiebel maakte brokken aan zijn giekbevestiging en eindigde laatste. Dat levert in de eindstand een duidelijk winnaar op: de Questron.





Maar verder zijn er in punten twee ex aeqo’s en moest de opgetelde gezeilde tijd uitkomst bieden.

1. Questron – 14 pt. 2. Manu Forte – 11 pt. 3. Bona – 11 pt. 4. Wiebel – 7 pt. 5. Apache – 7 pt.



Tussen lekkere tapas en smakelijk eten door was de ceremonie protocollaire annex prijsuitreiking een vrolijke bedoening.

Volgende keer meer deelnemers en iets minder Beaufort?